Menu

Erfenis Verwerpen

Na het openvallen van een nalatenschap wilt u als mogelijk erfgenaam het besluit nemen om af te zien van uw erfdeel. U wilt gaan verwerpen. Verwerpen is geen besluit dat u zo maar even neemt. Er zitten nogal wat consequenties aan vast. Door het erfdeel te verwerpen wordt u geen erfgenaam. Het erfdeel valt vrij en wanneer er geen testament is wordt iemand anders in de bloedlijn van de overledene plaats vervuller. Hebt u kinderen, dan gaat uw erfdeel dus over naar uw kinderen. Hebt u geen kinderen dan vindt plaatsvervulling plaats onder andere bloedverwanten tot de zesde graad.

Dienstverlening verwerpen

Nadat het besluit is genomen moet het verwerpen van de nalatenschap via de rechtbank plaatsvinden. Zijn er minderjarige kinderen dan moet voor deze kinderen aan de kantonrechter toestemming worden gevraagd om voor deze minderjarige kinderen te mogen gaan verwerpen. Dit verzoek dient onderbouwd te worden. Ik kan u adviseren in uw besluitvorming en voor u het traject met de rechtbank uit handen nemen.

Neem contact op voor een kosteloos kennismakingsgesprek.

Heeft u een vraag of opmerking? Of wilt u een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? U kunt mij bereiken op +31 (0)6 – 25 05 65 26 of ga naar contact.

Ga naar contact