Menu

Artikel in De Stad Wageningen

WAGENINGEN – Na een overlijden eindigt de afwikkeling van de erfenis in één op de drie gevallen in een conflict. Dan is het prettig als er een onafhankelijk adviseur is, die dit kan voorkomen en de zaken keurig regelt. Nog prettiger is om vooraf allerlei zaken al te regelen. NalatenschapsMakelaar Monique Janssen kan dat allemaal verzorgen.

Jarenlang was Monique Janssen werkzaam als manager in de zorg. Toen zij ging verhuizen naar Wageningen, was dat ook het moment om na te denken over een nieuwe stap in haar carrière. “Ik wilde meer direct iets voor mensen betekenen. Bij toeval stuitte ik op het beroep van NalatenschapsMakelaar. Dat paste erg bij mij. Je kunt mensen in een emotioneleperiode adviseren, ondersteunen, de weg wijzen en praktisch helpen, en dat past bij mij. Ik ben de opleidingen gaan volgen en sinds 2012 mag ik me NalatenschapsMakelaar noemen.”

Wat doet een NalatenschapsMakelaar? Na een overlijden moeten er in korte tijd allerlei praktische, juridische en financiële zaken geregeld worden. De NalatenschapsMakelaar brengt de nalatenschap in kaart en is naast adviseur bij de afwikkeling de spin in het web. Of het nu gaat om contacten met de notaris, de uitvaartverzorger, een taxateur, een woningmakelaar, een bank, of een verzekeraar. “Ik verzorg de hele afwikkeling voor de nabestaanden, zodat zij zich daar niet mee bezig hoeven te houden in een emotionele periode’, zegt Monique Janssen. “In overleg nemen we de beslissingen. Ik kan hen daarbij op allerlei gebieden adviseren. Als men dat wil, treed ik ook op als executeur.

”Monique Janssen adviseert mensen om hun nalatenschap vooraf goed te regelen. Hoewel ze weet dat 70% van de mensen daar niet eens over na wil denken. “Toch geeft het jezelf rust als je weet dat het goed geregeld is. En voor je erfgenamen voorkomt het ook veel ellende op het moment dat een dierbare is overleden, omdat ook zij weten waar ze aan toe zijn. Daarom raad ik aan om zaken vooraf vast te leggen. Ik help mensen daarbij. Hun nalatenschap en wensen breng ik in kaart en adviseer hen hoe ze dit het beste kunnen regelen. Dit wordt voor de nabestaanden vastgelegd in de Nalatenschapsmap. ”Naast NalatenschapsMakelaar is Monique Janssen ook mediator. “Omdat bij één op de drie nalatenschappen een conflict ontstaat, kun je als onafhankelijk bemiddelaar tussen partijen staan en er voor zorgen dat onderlinge relaties niet verder escaleren en een gang naar de rechter wordt voorkomen…”

Terug naar het overzicht