Menu

De klik was er meteen!

De klik was er meteen. Ze stond op een kruispunt van haar leven. Had de ware liefde gevonden, haar baan opgezegd en was verhuisd van Brabant naar Gelderland. Toen ze op tv een programma over een NalatenschapMakelaar zag, wist ze het. ‘Dít wil ik ook’: mensen met raad en daad terzijde staan in een moeilijke periode van hun leven en hen zo goed mogelijk adviseren bij een nalatenschap.

Vertrouwen

Wie met haar praat, komt er snel achter dat Monique Janssen (1958) kennis, zachtaardigheid en gedrevenheid van nature in zich heeft. Ze was leidinggevende bij een non-profit adviesbureau. Praktische oplossingen vinden voor complexe zaken was haar dagelijks werk. Toch stond ze voor haar gevoel niet dicht genoeg bij de mensen. Die voldoening vindt ze als NalatenschapMakelaar wel: “Je bent een soort vertrouwenspersoon. Je verdiept je in privézaken en bent adviseur en bemiddelaar tegelijk. Het gaat erom dat je snel ter zake kunt komen, zonder al te technisch bezig te zijn. Je hebt tenslotte te maken met mensen die net een verlies achter de rug hebben. Dat vergt intuïtie, mensenkennis, overleg en zuiver handelen.”

Rouw en regelen

Wat een NalatenschapMakelaar zoal doet? Monique vertelt: “Een overlijden heeft vaak grote impact. Tijd om te rouwen is er niet. Er moeten veel praktische, financiële en juridische zaken geregeld worden die niet alledaags en soms zeer complex zijn. Denk aan de afhandeling van erfbelasting, het verkopen van een huis, de verdeling van de boedel en ook aan bemiddeling tussen de betrokkenen. Vooral bij ingewikkelde familieverhoudingen of samengestelde gezinnen, is een erfenis afwikkelen een lastige klus. Eén op de drie gevallen  loopt uit op een conflictsituatie. Vaak door onwetendheid, oud zeer of slechte communicatie. Dan is het fijn als een onafhankelijke derde de partijen weer bij elkaar kan brengen.”

Rust brengen

Een NalatenschapMakelaar zorgt ervoor dat alle zaken zo efficiënt, snel en voordelig mogelijk worden afgehandeld. Monique Janssen is in te schakelen voor het hele traject (ook als executeur) of op onderdelen ervan.  Zij richt zich niet alleen op de ad hoc afhandeling van een nalatenschap: “Juist mensen die hun zaken van tevoren goed willen regelen kunnen bij mij terecht. Als alles rondom een overlijden goed geregeld is, kan dat voor zowel de persoon zelf als de nabestaanden een hele geruststelling zijn!”

Terug naar het overzicht